Slapen op de Stena Scandinavica

De imposante Stena Scandinavica voer ons van het Duitse Kiel naar Zweden. Na overnachtingen in Maasmechelen en Gnarrenburg hadden we eigenlijk pas op de boot het gevoel dat onze reis begonnen was. Vanop het dek zagen we hoe we het Europese vasteland achter ons lieten en voelden we de kriebels in onze buik. Hoewel we twee goede nachten achter de rug hadden in Rafiki genoten we toch enorm van een volwaardige warme maaltijd in het restaurant en van een zalige douche in onze kajuit. Na een wonderbaarlijk goede nacht in het onderste bed van ons stapelbed haastten we ons ’s ochtends het dek op om de zon te zien opkomen. Al snel werd het cliché van het donkere Noorden bevestigd: we zagen de zon niet opkomen door de mist. Onze hoop op een straaltje zon lieten we varen maar gelukkig maakten de indrukwekkende vissersboten die ons kruisten alles goed. Een uur voor aankomst deden we ons te goed aan het uitgebreide ontbijtbuffet. Een goed avontuur begint altijd bij een goed ontbijt!

We zetten voet aan wal in Göteborg. Na een korte ondervraging door de havenpolitie, die maar niet kon geloven dat we van plan waren in de campervan te slapen, zochten we de dichtstbijzijnde parking om daar vervolgens uit te zoeken hoe we de reis zouden verderzetten. In de app Park4night zochten we naar een plek om Rafiki te parkeren om vervolgens te voet of met de fiets Göteborg te bezoeken. De moed zakte ons in de schoenen toen we bij verschillende parkings én campings lazen over inbraken in en vernieling aan mobilhomes en campervans. We besloten Göteborg achter ons te laten en verder op zoek te gaan naar een veilige plek waar we ook konden overnachten. We reden richting Mölndal en vonden via Park4night een plekje aan een meer. Het regende en de negatieve waas waarin we ons bevonden kregen we maar niet opgeklaard. Aan de overkant van de baan waaraan we geparkeerd stonden liep een wandelpad en we vonden er niets beter op dan te gaan wandelen in het bos. Daar ontdekten we al snel dat de inwoners fervente en fitte wandelaars of lopers zijn. Jong en oud trekken op een doordeweekse dag door weer en wind het bos in.

Na onze (zeker voor Zweedse normen) korte wandeling trokken we ons terug in Rafiki en besloten we de dag af te ronden. Morgen een nieuwe dag, een nieuw avontuur!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *