Mijn enige Tinderdate

Woensdag 11 mei 2016

Na één week merkte ik dat het moeilijk was om nieuwe mensen te leren kennen in Parijs. Behalve mijn collega’s en kotgenoten, kende ik niemand in Parijs. Dus bedacht ik mij dat het misschien een goed idee was om wat contacten te leggen op Tinder. Ik had een date met Hugo.

Vettig haar, wat poeder op mijn gezicht en nog wat extra oogpotlood aangebracht. Veel deo en parfum na een stagedag. Ik was helemaal niet zenuwachtig. Uiteraard was ik 5 minuten te laat. Hugo stond mij op te wachten aan de McDonalds, en hij had iets rood vast. Een roos? Een rood Eastpakzakje (waar is den tijd)? Ah neen, een paraplu met rode boord. Bruine broek, wit hemd, zwarte kostuumvest. Zilveren ring, armband en Tissot horloge. Iets groter dan mij, breed. Interessant bedrijf, Clic-Clac Media, deze reclame heeft hij dan toch verdiend als troostprijs.

In het begin wist hij heel veel interessante dingen te vertellen. Zo vertelde hij mij dat hij kritische artikels schreef over sociale media. Hij had ontdekt dat naargelang zijn keuzes op Tinder de modellen op de reclamecampagnes op Facebook veranderden. Ik was oprecht geïnteresseerd in wat hij vertelde, en ik vond eerlijk waar zijn mopjes grappig. Maar na een tijd kwamen de aanrakingen: mijn arm en mijn been toen we neerzaten. Vervolgens begon hij in mijn ogen te kijken en begon ik mij ongemakkelijk te voelen.

Toen hij op een “bescheiden” manier begon te vertellen over zijn danstalent, zijn ontgoocheling in de Parisiennes en zijn uniek karakter borrelde bij mij een gevoel van ergernis. Dan begon hij ook nog eens over zijn geërfde “bague de la vérité” die hem de juiste weg wees bij moeilijke beslissingen. Geen idee waar deze jongeman naartoe wou met zijn gezever, maar ik ergerde mij mateloos. Toen hij doorhad dat ik afstandelijker werd, vond hij er niets beter op dan mij te analyseren. Hij zocht een verklaring voor elke beweging, elk woord en elke gezichtsuitdrukking. Hij dacht het allemaal beter te weten dan ik.

Tijdens het eten kwam na de hele analyse de vraag. Hij vroeg of ik mij fysiek aangetrokken voelde tot hem waarop ik direct antwoordde: “Neen”. Ik zag zijn gezichtsuitdrukking veranderen. Hoewel hij duizend keer gezegd had dat hij op Tinder zat voor de redactie van zijn kritische artikels en niet voor het “fysieke aspect”, nam hij het mij kwalijk dat ik hem niet wou kussen. Hij nam vervolgens ook zijn bus, en ik mijn metro. En ik heb hem nooit meer gehoord. Tot slot heb ik de Tinderdate die gepland stond voor de week erna geannuleerd en Tinder verwijderd. Ik zou geen tijd en geld meer verspillen aan Tinderdates.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *