De wonderen van een dirty chai en een glimlach in Helsingborg

Is het omdat de naam van deze stad begint met de hel? Geen idee. Maar toen Jehan vanachter het stuur op zoek was naar een parking aan de rand van Helsingborg kon ik alleen maar denken aan hoe snel ik naar onze volgende bestemming wilde. Toen we de afgelegen gratis parking naderden zag ik dat echt alle camionetten besmeurd waren met graffiti. Wat als we Rafiki na ons bezoek aan deze stad ook zo zouden aantreffen? Ik stelde de vraag niet luidop om een zoektocht naar een andere parking te vermijden. Hoe sneller we de stad bezoeken, hoe sneller we hier weg zijn.

Er viel lichte regen en Jehan deelde mee dat het voorwiel van mijn fiets plat stond. De moed zakte mij nog dieper in de schoenen. Dan gaan we te voet naar het centrum. Deze stad was het niet waard om mijn band op te pompen. Na een kwartier wandelen waanden we ons in de Brugse Poort. De geur van Turks brood en Marokkaanse specerijen voerden mij terug naar de Lobeliastraat in Gent. Toch bekoorde deze stad mij niet zoals Gent dat doet. Ook het historische centrum liet mij koud. Toen trok in de Bruksgatan een gezellig koffiehuis mijn aandacht. Een bakje troost was meer dan welkom in deze grauwe stad. Binnen werden we hartelijk ontvangen met een grote glimlach. Kort daarna zag Jehan ook mijn gezicht helemaal opklaren toen ik op de kaart de dirty chai ontdekte. Mijn keuze was snel gemaakt en met een even grote glimlach doorgegeven. Of ik mijn dirty chai met havermelk wou? Heel erg graag!

Het koffiehuis van mijn dromen: Bruket Kaffebar & Kafé.
Dirty chai: chai tea latte met een shot espresso.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *